Madaga

Van prille start naar snelle groei. Dat kan alleen vanuit een gezonde basis. In deze visie vinden KplusV en Madaga elkaar. Madaga zet zich met biologische voeding in voor de ontwikkeling van baby’s en peuters tot energieke kinderen. En KplusV helpt jonge bedrijven zich te ontplooien tot succesvolle scale-up. Madaga is er daar een van.

Zoektocht naar investeerders
Hoe doe je dat: je kindje elke dag weer goede voeding voorschotelen? Die vraag stelde kersverse moeder Ingrid Cayet zich in 2008. En zo begon de geschiedenis van Madaga. Toen de onderneming nog midden in haar pilotfase zat, schakelde zij KplusV in. Adviseur Hendrik van der Meulen sprong in om de juiste investeerders te vinden. “Daarvoor boorden we ons uitgebreide netwerk met financiers aan. Maar dat niet alleen. We werkten ook samen met het bedrijf toe naar een financieringsstructuur en een eerlijk productverhaal, passend bij de investeerder. En we hielpen bij de onderhandelingen met een producent en bij het sluiten van een deal. Wat weer andere financiers over de streep trok om met Madaga in zee te gaan.”

Groeiuitdagingen getackeld
Inmiddels heeft het bedrijf zijn waarde bewezen voor kinderdagverblijven, jonge kinderen en hun ouders door het hele land. Zo is Groentjespret, verantwoorde en lekkere groentespread voor op brood, een groot succes. Maar snelle groei en bloei brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Want wat is de slimste marktstrategie voor mijn onderneming? Hoeveel financiering heb ik nodig? En met welke partijen kan ik hiervoor het beste samenwerken? Madaga vroeg KplusV haar opnieuw te ondersteunen. “Dit keer gingen we aan de slag met de vertaling van groeistrategie naar kapitaalbehoefte. Die hebben we verder handen en voeten gegeven door met verschillende financiers te onderhandelen en de juiste financieringsconstructie neer te zetten”, vat adviseur Dwayne van der Klugt het traject samen. “Niets is vervolgens mooier om te zien dan dat een start-up als Madaga uitgroeit tot een geslaagde scale-up.”

Doelen worden werkelijkheid
Volgens initiatiefnemer van Madaga, Ingrid Cayet, was er een fijne klik met zowel Hendrik als Dwayne. “En dat schepte vertrouwen. Dankzij hun contacten, advies en hulp hebben we bij onze start een geloofwaardig verhaal rondom Madaga ontwikkeld en investeerders aan boord gehaald. Het is prettig om bevestigd te krijgen dat we met iets goeds bezig zijn én om tegelijkertijd opbouwende kritiek te ontvangen. Met de groeifinanciering die we onlangs hebben opgehaald, kunnen we nu onze doelen in de praktijk brengen.”

Meer weten?
Ben je – net als Madaga – een start-up die veel groeipotentie heeft? En wil je deze groei in goede banen leiden met de juiste strategie en financiering? Wij denken graag met je mee!

VESTIGING AMSTERDAM

Routebeschrijving
Science Park 402
(Science Park UvA)
1098 XH Amsterdam
Postbus 74744
1070 BS Amsterdam
T +31 (0)20 669 90 66

VESTIGING ARNHEM

Routebeschrijving
Westervoortsedijk 73
(Industriepark Kleefse Waard)
6827 AV Arnhem
Postbus 60055
6800 JB Arnhem
T +31 (0)26 355 13 55
Parkeerinstructies

E-MAIL ONS VIA

info@kplusv.nl

kvk nr. 09055476
btw nr. NL006515174b01

VESTIGING ROTTERDAM

Routebeschrijving
Stationsplein 45
(Groot Handelsgebouw)
3013 AK Rotterdam
4de verdieping
Ruimte A4.004
T +31 (0)10 254 00 17
Parkeerinstructies

VOLG ONS VIA
NEEM CONTACT MET ONS OP

Ik ga akkoord met de privacy policy.

);