Equestic

Het plan om een innovatief trainingssysteem voor paard en ruiter neer te zetten. Daarmee begon het verhaal van Equestic, het bedrijf van Leon Rutten. De voormalig ruiter op hoog niveau én softwareontwikkelaar klopte bij KplusV Startup Funding aan. Zijn vraag: hoe overtuig ik investeerders zónder dat ik een prototype van mijn idee kan laten zien? KplusV'er Dwayne van der Klugt ging aan de slag. Met pizzafinanciering als resultaat.

De kick-off

“Stap één in deze zoektocht naar financiering was een kritische blik op het businessplan van Equestic. Gaf dit plan investeerders voldoende zicht op de ondernemer, de technologie en de markt? Toen we deze vragen positief konden beantwoorden, namen we de totale financieringsbehoefte onder de loep. Die knipten we vervolgens op in fases. Hoeveel geld was nodig om te bewijzen dat de techniek werkt, hoeveel om er een verkoopbaar product van te maken én hoeveel om het ook daadwerkelijk aan de man te brengen? We richtten ons op de eerste fase. Want als we konden aantonen dat het idee een aanwinst is, dan zouden meer partijen erin willen investeren. Dat was ook meteen de grootste hobbel om te nemen”, omschrijft Dwayne de start van het proces.

Van informal investing tot revolverend fonds

De adviseur vervolgt: “Voor het financieren van dit soort early stage-ontwikkelingen kun je verschillende instrumenten inzetten. Wij kozen voor een combinatie; ook wel pizzafinanciering genoemd. Eerst vroegen we Vroegefasefinanciering aan bij EZ voor het proof of concept. Voorwaarde hiervoor is dat een private investeerder de doorontwikkeling bekostigt. We vonden een geschikte informal investor, wiens investering we aanvulden met een lening uit het revolverend fonds van de provincie Gelderland; Gelderland voor Innovaties. Zo kregen we het traject van idee naar verkoopbaar product volledig rond."

Inmiddels ligt Equestic in de schappen. “Een fantastisch resultaat van onze gezamenlijke inspanningen én voor de paardensport”, vindt Dwayne. En zo vat Leon Rutten het traject samen: “Al jaren help ik zelf ondernemers met het bedenken en realiseren van productinnovaties. Zo schrijf ik jaarlijks diverse businessplannen voor ondernemers. Dus ik dacht dat mijn plan wel oké was. Totdat KplusV ermee aan de slag ging. Dat maakte het plan echt nog veel beter. Zo goed dat we daarna weinig problemen hadden om aan tafel te komen en de ideeën verkocht te krijgen. Voor bijna elke vraag stond wel een antwoord in het plan. Dat schepte vertrouwen bij financiers en zorgde ervoor dat we snel konden schakelen.”

Meer weten?

Wil je voor jouw bedrijf ook de juiste financiering ophalen? We denken graag met je mee. Benader Kplusv Startup Funding eens voor een eerste brainstorm.

VESTIGING AMSTERDAM

Routebeschrijving
Science Park 402
(Science Park UvA)
1098 XH Amsterdam
Postbus 74744
1070 BS Amsterdam
T +31 (0)20 669 90 66

VESTIGING ARNHEM

Routebeschrijving
Westervoortsedijk 73
(Industriepark Kleefse Waard)
6827 AV Arnhem
Postbus 60055
6800 JB Arnhem
T +31 (0)26 355 13 55
Parkeerinstructies

E-MAIL ONS VIA

info@kplusv.nl

kvk nr. 09055476
btw nr. NL006515174b01

VESTIGING ROTTERDAM

Routebeschrijving
Stationsplein 45
(Groot Handelsgebouw)
3013 AK Rotterdam
4de verdieping
Ruimte A4.004
T +31 (0)10 254 00 17
Parkeerinstructies

VOLG ONS VIA
NEEM CONTACT MET ONS OP

Ik ga akkoord met de privacy policy.

);